Wygoda gotowania

Chlebki pita z domowymi koftami, soczystym pomidorem, szpinakiem, fetą, czerwoną cebulą i miętowym sosem

25 min

Łatwy

25 min

Korzystamy z sezonu i zajadamy się świeżymi pomidorami! Tu jako dodatek do chrupiących chlebków pita z warzywami i domowymi koftami z wołowiny.

Krok po kroku:

  1. Dopraw mięso i dobrze wyrób, formując kotleciki.
  2. Przygotuj i pokrój pomidora oraz cebulę.
  3. Na suchej patelni podgrzej chlebki.
  4. W międzyczasie przygotuj sos miętowy.
  5. Podawaj chlebki pita wypełnione szpinakiem, pomidorem, kotlecikami, z miętowym sosem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

Chlebki pita

Pomidor

Szpinak

Czerwona cebula

Ser typu feta

Mięta

Jogurt naturalny

Przyprawy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

647

Tłuszcze [g]

18

Węglowodany [g]

39

Białko [g]

45

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Patelnia na kofty
Duża patelnia na chlebki pita

Potrzebujesz

Alergeny

Mleko
Gluten