Chlebki pita z pikantnym kurczakiem w paście Harrisa, sosem koperkowym i świeżymi dodatkami

25min

Łatwy

25min

Ulubione szybkie obiadowe danie gotowe w kilku krokach. Znajdziesz tu puszyste chlebki pita wraz z soczystymi kawałkami kurczaka w pikantnej paście Harrisa z łagodzącym całość jogurtowym sosem koperkowym oraz świeżymi warzywami. Szybka, egzotyczna i zawsze smakująca obiadowa propozycja dla wszystkich domowników.

Krok po kroku:

  1. Usmaż na patelni filety z udka kurczaka.
  2. Chlebki podgrzej na suchej patelni.
  3. Przygotuj warzywa  – pomidorki, rzodkiewki, czerwoną cebulę – oraz koperkowy sos.
  4. Podawaj wypełniając chlebki dodatkami, serem typu feta, kawałkami kurczaka i koperkowym sosem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z udka kurczaka

Chlebki pita

Szpinak

Rzodkiewki

Ser typu feta

Pomidorki

Pasta Harrisa

Koperek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

815

Tłuszcze [g]

49

Węglowodany [g]

40

Białko [g]

45

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia z przykrywką
Patelnia na chlebki

Potrzebujesz

Olej
Oliwa