Chlebki pita w greckim stylu z wołowiną, siekaną kolendrą z pietruszką, fetą i cytryną

20 min

Łatwy

20 min

Soczyste wołowe kotleciki w puszystych pitach i z dodatkiem świeżo siekanych ziół. Brzmi jak zaproszenie na obiad w śródziemnomorskim stylu! W tym przepisie znajdziesz ser typu feta, chrupiący mix sałat, pomidorki i ogórka oraz odświeżającą całość cytrynę, które wraz z wołowymi kotlecikami, świeżo siekaną dymką, kolendrą i pietruszką tworzą pyszny i niecodzienny sposób na szybki obiad.

Krok po kroku:

  1. Uformuj kotleciki wołowe i usmaż na patelni.
  2. Chlebki podgrzej na suchej patelni.
  3. Drobno posiekaj kolendrę, dymkę, natkę pietruszki i połącz z oliwą.
  4. Pokrój pomidorki, ogórka i ser.
  5. Chlebki posmaruj jogurtem i siekanymi ziołami, skrop cytryną i wyłóż dodatkami wraz z kotlecikami.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Chlebki pita

3szt

5szt

Ogórek

Pomidorki

Ser typu feta

Cytryna

Świeża kolendra

Natka pietruszki

Dymka

Jogurt

Mix sałat



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

655

Tłuszcze [g]

18

Węglowodany [g]

40

Białko [g]

45

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Duża patelnia x2

Potrzebujesz

Oliwa
Sól i pieprz