Obiad, który jest prawdziwym smakowym obłędem! Kurczak BBQ na stałe wpisał się już do jadłospisowych klasyków, ale w wersji zamkniętej w delikatną, maślaną bułeczkę z chrupiącymi dodatkami – czerwoną kapustą z majonezem, dymką i prażoną cebulką – oraz jeszcze bardziej podkreślającą słodycz ananasem stworzą prawdziwy zachwyt smakowy! Spróbuj koniecznie tego dania, jeśli szarpany kurczak BBQ zawsze ląduje w Twoim zamówieniu, gdy tylko jest w jadłospisie!
Krok po kroku:
- Mięso z kurczaka wyłóż na patelnię, obsmaż, a następnie podlej wodą, przykryj przykrywką i duś ok. 15-20 minut.
- Bataty pokrój, obtocz w oleju i wędzonej papryce i piecz ok. 15-20 minut.
- Czerwoną kapustę połącz z majonezem, a dymkę posiekaj.
- Bułki podgrzej, a z kurczaka odparuj nadmiar wody, poszarp dwoma widelcami na drobniejsze kawałki i dodaj sos BBQ.
- Bułki wyłóż surówką, kurczakiem w sosie, dymką, plastrem ananasa oraz prażoną cebulką i podawaj z upieczonymi batatami.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gorczyca, mleko, orzechy, sezam, gluten, jaja.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.