Burgery w meksykańskim stylu z guacamole, papryczkami jalapeno, rukolą i ziemniaczanymi łódeczkami ze śmietanowo-majonezowym sosem

25 min

Łatwy

25 min

Danie, które zawróci Ci w głowie od pierwszego kęsa! Znajdziesz tu soczysty wołowy kotlet w maślanej, burgerowej bułeczce z niezastąpionym guacamole! Burgery na obiad mogą debiutować tylko w takiej odsłonie! Wraz z pysznymi ziemniaczanymi łódeczkami ze śmietanowo-majonezowym sosem stworzą zgrany obiadowy duet, który chciałoby się jeść codziennie. Spróbuj koniecznie!

Krok po kroku:

  1. Ziemniaki pokrój łódeczki, połącz z przyprawą do ziemniaków i piecz ok. 20 minut.
  2. Przygotuj guacamole z awokado, pomidorków, czerwonej cebulki, kolendry, czosnku i soku z limonki.
  3. Przygotuj i usmaż mięso – połącz z solą, pieprzem i natką pietruszki – i przykryj serem do roztopienia.
  4. Podawaj wykładając składniki do burgera z upieczonymi ziemniaczki i śmietanowo-majonezowym sosem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, mleko, jaja, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

Ziemniaki myte

Bułka w stylu brioche

Papryczki jalapeno

Awokado

Rukola

Pomidorki

Czerwona cebula

Limonka

Natka pietruszki

Świeża kolendra

Przyprawa do ziemniaków

Ser do burgerów w plastrach

Sos śmietanowo-majonezowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

1100

Tłuszcze [g]

50

Węglowodany [g]

87

Białko [g]

44

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Patelnia

Potrzebujesz

Olej
Sól i pieprz