Krok po kroku:
- Podgrzej bułeczki na parze.
- Mięso obsmaż na patelni z czosnkiem i imbirem, podlej wodą i duś ok. 10-15 minut.
- Przygotuj dodatki – pokrój ogórka, dymkę, rzodkiewki, papryczkę chili oraz rozkrusz orzeszki.
- Mięso podziel widelcem na drobniejsze włókna, dodaj sos i zredukuj nadmiar wody.
- Podgrzane bułeczki wypełnij przygotowanym w sosie mięsem, dodatkami i kruszonymi orzeszkami.
W tym przepisie przyda Ci się garnek do gotowania na parze – alternatywnie możesz zastąpić go układając durszlak – metalowy lub silikonowy – na zwykłym garnku.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, soja, orzechy.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja