Wygoda gotowania

Bułeczki bao z łopatką wieprzową i cukinią w sosie sojowym, sosem spicy-mayo i ogórkiem

25min

Nowa receptura!

Łatwy

25min

To danie to prawdziwe zestawienie najbardziej lubianych azjatyckich dodatków! Znajdziesz tu smażoną w sosie sojowym łopatkę wieprzową z cukinią i cebulą, która często pojawiała się w wielu przepisach, do tego świetny sos spicy-mayo, który przygotujesz z połączenia pikantnego sosu sriracha i majonezu, a do tego świeże dodatki – ogórek i dymka – owinięte w puchate i uwielbiane bułeczki bao! Całość to świetne zestawienie znanych Ci smaków, które stworzą wspaniałe połączenie w bułeczce bao, na które wszyscy czekali! Koniecznie przyrządź to danie swoim domownikom, którzy na pewno pokochają to połączenie!Krok po kroku:

  1. Łopatkę wieprzową usmaż na patelni wraz z cebulą i cukinią, a następnie podlej sosem sojowym, cukrem i sokiem z limonki.
  2. Bułeczki bao podgrzej na parze i przygotuj dodatki – ogórka, dymkę oraz sos łącząc sos sriracha z majonezem.
  3. Podgrzane bułeczki wypełnij smażoną z cukinią i cebulą łopatką, skrop przygotowanym sosem i obsyp kosteczkami ogórka i dymką.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten, soja, gorczyca, jaja.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mięso mielone z łopatki wieprzowej

Bułeczki Bao

Cukinia

Ogórek

Cebula żółta

Sos sriracha

Cukier trzcinowy

Limonka

Dymka

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

739

Tłuszcze [g]

36

Węglowodany [g]

61

Białko [g]

43

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Garnek do gotowania na parze lub garnek + durszlak
Patelnia

Potrzebujesz

Olej