Prawdziwa egzotyka, której nie znajdziesz ot tak na codziennych zakupach! W tym daniu zadebiutuje nowość w postaci azjatyckich bułeczek przygotowywanych na parze. W smaku dobrze przypominają klasyczne pyzy (zwane też pampuchami), ale poznasz je zupełnie na nowo w wersji inspirowanej koreańskimi klimatami. Znajdziesz tu przede wszystkim chrupiące składniki – dobrze znanego i lubianego kurczaka w panko, czerwoną kapustę w majonezie, ogórka, marchew oraz odświeżającą dymkę i kolendrę. Z wierzchu skropisz je nowością w postaci przepysznego sosu BBQ w azjatyckim stylu. Całość owinięta w mięciutkie bułeczki smakuje doskonale i będzie nowym odkryciem w Twojej kuchni! Spróbuj koniecznie, a dodatkowo na pewno zasmakuje również najmłodszym!
Krok po kroku:
- Podgrzej bułeczki na parze.
- Przygotuj dodatki – pokrój marchew, ogórka, dymkę, kolendrę, a czerwoną kapustę połącz z majonezem.
- Kawałki piersi z kurczaka zanurz w jajku, a następnie bułce tartej panko i usmaż na patelni.
- Podgrzane bułeczki wypełnij dodatkami i skrop z wierzchu azjatyckim sosem BBQ.
W tym przepisie przyda Ci się garnek do gotowania na parze – alternatywnie możesz zastąpić go układając durszlak – metalowy lub silikonowy – na zwykłym garnku.
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: gluten, soja, jaja, gorczyca.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja