Bowl z pieczoną w słodkiej papryce cieciorką, awokado, komosą i sałatką

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Przypominająca niemal chrupiące orzeszki cieciorka z piekarnika to wyjątkowe obiadowe odkrycie! W misce pełnej dodatków – komosy ryżowej, mięciutkiego awokado, ogórka oraz sałatki z roszponki, fety, pomidorków i czerwonej cebuli oraz jogurtowego dressingu – tworzą świetny bezmięsny obiadowy zespół, który przekona do siebie największego mięsożercę!

Krok po kroku:

  1. Cieciorkę odsącz, obtocz w słodkiej papryce i piecz ok. 20 minut.
  2. Ugotuj komosę.
  3. Przygotuj sałatkę wraz z dodatkami – awokado, pomidorki, ogórka, czerwoną cebulę, fetę.
  4. Podawaj układając w misce skropione sosem jogurtowym.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Komosa ryżowa

125g

200g

Cieciorka konserwowa

1 puszka

2 puszki

Awokado

Ser typu feta

Ogórek

Pomidorki

Czerwona cebula

Roszponka

Słodka papryka

Sos jogurtowo-majonezowy



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

807

Tłuszcze [g]

32

Węglowodany [g]

94

Białko [g]

30

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Durszlak

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Sól i pieprz