Bowl z łososiem teriyaki, komosą ryżową, mango i ogórkiem

20min

Ryba

Łatwy

20min

Łosoś bardzo lubi się z  sosem teriyaki – a wraz z komosą ryżową, mango i świeżym dodatkiem ogórka, marchewki i roszponki tworzą pyszny, zdrowy i pełen witamin bowl, który polubią nie tylko osoby dbające o linię!
Krok po kroku:

  1. Ugotuj komosę ryżową.
  2. Połącz sos teriyaki z miodem, czosnkiem i imbirem. Przygotowaną marynatą oblej łososia i piecz ok. 15 minut w piekarniku.
  3. W tym czasie przygotuj pozostałe dodatki – ogórka, marchew, mango i roszponkę.
  4. Do podania łososia podziel na mniejsze kawałki i obsyp sezamem.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: sezam, soja, gluten, mięczaki.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Filet z łososia atlantyckiego

Komosa ryżowa

Mango konserwowe

teriyaki

Miód

Ogórek

Marchew

Roszponka

Sezam

Imbir

Czosnek



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

494

Tłuszcze [g]

10

Węglowodany [g]

66

Białko [g]

35

Waga jednej porcji to ok.450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek
Tarka

Potrzebujesz

Olej
Sól