Bowl w libańskim stylu z wołowymi koftami, hummusem, kuskusem, pitami i pomidorkami z ogórkiem

25 min

Łatwy

25 min

Bowl pełen smakołyków – soczyste wołowe kofty z kaszą kuskus, domowym hummusem, świeżymi warzywami i Waszymi (naszymi też!) ulubionymi chlebkami pita. Odskocznia od klasycznych, polskich obiadów – spróbujcie!

Krok po kroku:

  1. Zalej kuskus wrzątkiem i pozostaw do wchłonięcia wody.
  2. Przygotuj mięso, uformuj je i smaż.
  3. Zblenduj cieciorkę na hummus.
  4. Na suchej patelni podgrzej chlebki pita.
  5. Podawaj z ogórkiem i pomidorkami, obsypane natką pietruszki.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: gluten.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Mielona wołowina

300g

480g

Kuskus

150g

240g

Chlebki pita

Cieciorka

Ogórek gruntowy

Pomidorki

Cytryna

Czosnek

Szalotka

Świeża kolendra

Natka pietruszki

Słodka papryka

Kmin rzymski



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

944

Tłuszcze [g]

19

Węglowodany [g]

96

Białko [g]

54

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Patelnia – najlepiej grillowa
Patelnia na chlebki
Blender

Potrzebujesz

Olej
Oliwa
Sól i pieprz