Sałatka awokado & bataty na komosie ryżowej z fetą, orzechami, suszonymi pomidorami i rukolą w musztardowo-cytrynowym dressingu

25 min

Wege

Łatwy

25 min

Połączenie, które zdążyło skraść już niejedno serce! Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu wege zestaw, który nie tylko Cię nasyci, ale również zachwyci swoim smakiem. Znajdziesz tu mięciutkie awokado, sypką komosę ryżową oraz sałatkę z włoskimi orzechami i suszonymi pomidorami połączone wyjątkowym cytrynowo-musztardowym dressingiem, którego kwaskowatość idealnie balansują słodkie bataty. Zasmakuje nawet zagorzałym mięsożercom!Krok po kroku:

  1. Ugotuj komosę i upiecz bataty.
  2. Przygotuj dressing łącząc musztardę francuską z sokiem z cytryny i oliwą i połącz z suszonymi pomidorami, orzechami i rukolą.
  3. Wydrąż awokado i pokrój na plastry.
  4. Podawaj z upieczonymi batatami, fetą i skrop resztką dressingu.

Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.

Alergeny: mleko, gorczyca.

Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.



W zestawie znajdziesz
Zestaw

2-os

Rodzinny


Komosa ryżowa

Bataty kostka

Awokado

Ser typu feta

Rukola

Orzechy włoskie

Suszone pomidory

Musztarda francuska

Cytryna



Wartości odżywcze w porcji

Wartość energetyczna [kcal]

539

Tłuszcze [g]

32

Węglowodany [g]

52

Białko [g]

18

Waga jednej porcji to ok. 450g

Wymagane sprzęty

Piekarnik
Papier do pieczenia
Garnek

Potrzebujesz

Olej
Sól