Lasagna w 30 minut? I to jaka! W tym daniu znajdziesz solidną podstawę, czyli sos w bolońskim stylu na pomidorach, mielonej wieprzowinie z wołowiną oraz dodającymi smaku tartą marchwią, cebulą, czosnkiem i selerem naciowym. Zapieczone z grubymi makaronowymi rurkami – makaronem rigatoni – i przykryte sosem w beszamelowym stylu z tartym grana padano od razu wskoczą na listę Twoich ulubionych przepisów!
Krok po kroku:
- Ugotuj makaron.
- Przygotuj sos – podsmaż marchew, seler naciowy, cebulę, czosnek, zioła, mięso, a następnie zalej pomidorami i gotuj 5-10 minut.
- Przygotuj sos beszamelowy – na maśle przesmaż mąkę, dodaj śmietankę, gałkę muszkatołową i zagotuj.
- Makaron z sosem mięsnym przełóż do naczynia, zalej z wierzchu sosem beszamelowym, zetrzyj grana padano i zapiecz ok. 5-10 minut.
- Do podania przygotuj sałatkę łącząc rukolę z dressingiem
Szczegółowy przepis otrzymasz w zamówionym zestawie.
Alergeny: mleko, gorczyca, mleko.
Przyprawy mogą zawierać: gorczyca, seler, sezam, zboża zawierające gluten, orzechy ziemne i inne orzechy, soja, dwutlenek siarki, laktoza, jaja.